Diensten

Installatiegroep Almelo is een totaalinstallateur met vele jaren ervaring op het gebied van gas, water, elektra en cv installaties. We beschikken over een enthousiast team van goed opgeleide vakmensen in een mooie organisatie.

 

Van alle markten thuis

Installatie Groep Almelo is een totaalinstallateur. Dat betekent dat wij op het gebied van installatiewerkzaamheden van alle markten thuis zijn. 

Onze opdrachtgevers zijn; particulieren, bouwbedrijven, gemeentes, woningbouwverenigingen maar ook werken we voor verzekeringsbedrijven. We denken graag mee in een vroeg stadium van het bouwproces om zo de eisen en wensen van de opdrachtgever goed te kunnen belichten en uit te voeren.

GAS

Wij verzorgen zowel voor particulier als bedrijf de complete gasinstallatie vanaf de meter tot aan het kooktoestel, warmwatervoorziening of centrale verwarming. Zowel voor nieuwbouwprojecten als in bestaande bouw. Voor elke gasinstallatie kunt u terecht bij Installatiegroep Almelo.

In Nederland wordt gas voor allerlei toepassingen gebruikt. Bij gas speelt veiligheid een cruciale rol want gas blijft gevaarlijk.

Een goed aangelegde en gemonteerde gasinstallatie geeft u zekerheid.

Als erkend gas technisch installateur bent u bij ons verzekerd van een veilige en goed aangelegde gasinstallatie die voldoet aan de geldende normen en voorschriften.

U kunt voor gasinstallaties bij ons terecht voor het:

  • Ontwerpen, berekenen en aanleggen van nieuwe gasinstallaties.
  • Onderhouden en herstellen of vernieuwen bestaande gasleidingnetwerken.

ELEKTRA

Als u ons inschakelt zit u nooit in het donker. Installatiegroep Almelo, kortweg IGA genoemd, werpt licht op uw installatie en is al vele jaren uw partner voor al uw elektrotechnische werkzaamheden. Wij installeren, meten, vervangen, repareren, passen aan en inspecteren iedere mogelijke elektrische installatie.

Installatiegroep Almelo is geladen met ambitie en staat klaar voor haar klanten. Wij garanderen hoogwaardige kwaliteit, goede service en geven persoonlijke aandacht. IGA staat op scherp en heeft power als het gaat om elektrotechnische producten en diensten.

Wij geven de juiste lading aan uw comfort en veiligheid en verzorgen dit met bijvoorbeeld de installatie van domotica. Wij geven een compleet advies voor de elektrische installatie van uw woning of bedrijfspand.

WATER

Water is één van onze eerste levensbehoeften. U maakt dagelijks gebruik van water voor consumptie, bereiding van voedsel en tijdens het douchen, wassen en afwassen.

Installatiegroep Almelo, kortweg IGA genoemd, legt waterleidingen met zorg voor u aan, zodat u er lang, veilig en zonder zorgen van kunt genieten. Van ontwerp tot aanleg verzorgen wij uw kleine of grote waterinstallatie.

Onze eigen tekenaars zetten het ontwerp van uw installatie in CAD; een programma voor bouw- en werktuigbouwkundig tekenwerk.

Zuinig, efficiënt en veilig
We moeten zuinig, efficiënt en veilig met drinkwater omgaan. Een goed afgestelde en veilig geïnstalleerde drinkwaterinstallatie levert gezond water. Dit voorkomt ophoping van bacteriën en legionellagroei in uw leidingen.

Lekkage?

Bel direct 0546-589300

CV installatie

Een goede CV installatie is een belangrijke aanschaf. U wilt altijd kunnen genieten van een optimaal verwarmde woning en warm water.

Bij het kiezen van een geschikte cv installatie komt veel kijken. De keuze is enorm en cv installaties worden steeds innovatiever en milieuvriendelijker. Met een centrale verwarming van Installatiegroep Almelo  bent u echter altijd zeker van de hoogste kwaliteit ketels en thermostaten. Wij zijn erkend Atag / Bosch dealer maar kunnen uiteraard elk gewenst merk aanbieden.

Voor elke woonsituatie heeft Installatiegroep Almelo  een passende oplossing. Of u nu een klein of groot huis heeft, een bad of douche, alleen verwarming wilt of ook warm water, er is altijd wel een geschikte cv installatie. Installatiegroep Almelo heeft energiezuinige VR ketels (verbeterd rendement) en extra zuinige HR (hoog rendement) ketels, goed voor het milieu en voor uw portemonnee! Daarnaast is er ook een keuze tussen solo (alleen verwarming) en combiketels (verwarming en warm water). Wat u ook kiest, met een CV installatie van Installatiegroep Almelo bent u altijd zeker van betrouwbare verwarming, makkelijke bediening en een milieuvriendelijke oplossing. 

Wilt u kijken welke ketel voor uw woonsituatie geschikt zou zijn? Bel of mail dan direct met het IGA team om een afspraak te maken, uw wensen door te nemen en zo samen tot de juiste keuze te komen.

DUURZAAM

Installatiegroep Almelo staat bekend als een innovatieve installateur. Wij bieden u een ruime keus in energiezuinige oplossingen.

Naast de ruime ervaring die wij inmiddels hebben opgedaan met de diverse zonne-energie systemen, staan we nog lang niet stil en zijn we steeds op zoek naar meer mogelijkheden in duurzame oplossingen.

De visie van Installatiegroep Almelo is dat een opdracht niet stopt bij oplevering, maar dat service en nazorg even belangrijk, zo niet belangrijker is.

Installatiegroep Almelo gaat voor kwaliteit. Want kwaliteit loont altijd…

ZORG AANPASSINGEN

Zorgeloos thuis blijven wonen met een handicap of op uw oude dag. Installatiegroep Almelo maakt dit voor u mogelijk.

Installatiegroep Almelo is gespecialiseerd in het maken van aanpassingen in uw eigen woning. Mocht dit niet mogelijk zijn dan werken wij nauw samen met gerenommeerde zorgbedrijven welke eventueel een zorg unit voor u zouden kunnen plaatsen. Wij denken graag met u mee om een passende woonoplossing te bedenken en te creëren, zodat u als gezin of familie op een prettige en aangename manier in uw eigen huis kunt blijven wonen.

Installatiegroep Almelo  biedt een compleet pakket aan voor alle zorgaanpassingen. Dat varieert van wandbeugels en drempeloplossingen tot instapbaden en onderrijdbare keukens. Als je gewoon vrij kunt bewegen ben je je er niet van bewust welke obstakels je in huis tegen kunt komen als je minder mobiel bent. We zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van zorgaanpassingen in en om het huis.

Vanwege onze ervaring kunnen wij iedereen voorzien van een passend advies!
De mogelijkheden zijn tegenwoordig enorm groot. Voor aanpassingen voor het toilet, met een verhoogde toiletpot, extra beugels en een bidetsysteem kunnen minder valide mensen toch zelfstandig naar de wc. Voor de badkamer zijn douchestoelen, instapbaden, badliften en eenhendelkranen ontworpen. En je kunt vanaf bijvoorbeeld de bank of (rol)stoel de lichten in je woonkamer of de intercom bedienen. We nemen ook de montage van de aanpassingen voor onze rekening. In dat opzicht ontzorgen we dus ook.

AIRCO

Als gecertificeerde onderneming verzorgt Installatiegroep Almelo het leveren, monteren, inbedrijfstellen en onderhouden van split-airconditioningsystemen en allerlei grote systemen van de wereldmerken.

Met onze geavanceerde units kan zowel gekoeld, ontvochtigd, verwarmd en geventileerd worden met een buitengewoon laag energieverbruik en een zeer hoog rendement. Dankzij deze veelzijdigheid is Installatiegroep Almelo in staat voor iedere ruimte en voor elke toepassing een kant en klare oplossing te bieden.

Omdat IGA een geheel onafhankelijke leverancier is, kunnen wij op verzoek ook installaties van andere A-merken leveren en plaatsen.

Voor meer complexe vragen op het gebied van luchtbehandeling beschikt IGA over een eigen projectafdeling. In samenwerking met de installateur wordt gezocht naar de beste oplossing voor een projectspecifiek probleem. Een technisch hoogstaand eindproduct, binnen het gegeven budget, is het resultaat.

+31 (0)546 - 58 93 00

Voor vragen bel het bovenstaande nummer of druk op de onderstaande knop!